image
 |  434 28 Березня 2024 | 16:46

У ліцеї на Волині відкрили пам'ятну дошку загиблому випускнику-Герою (ФОТО)

24 березня, у ЗЗСО Горішненський ліцей відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Героя випускника ліцею Шведюка Богдана Дмитровича — воїна-захисника, старшого навідника 2 мінометного взводу 1 мінометної батареї 3 механізованого батальйону, в/ч.А0998, який помер 16 лютого 2024 року, захищаючи територіальну цілісність України.

Про це повідомила Берестечківська міська територіальна громада, - пише ВолиньUA.

На урочистому заході були присутні рідні, друзі, знайомі, представники влади та небайдужі жителі громади.

Право відкрити меморіальну дошку було надано дружині Анні, донечці Владиславі та сестрі Тетяні.

Настоятель Свято - Михайлівського храму с. Смолява о.Андрій Лотоцький відслужив поминальний молебень та освятив пам’ятний знак. Із скорботними словами виступили міський голова Ігор ГРУДЗЕВИЧ, перша вчителька Богдана -Марія Маслічук, однокласниця - Юлія Лиса та дружина Героя Анна Шведюк.

Нічим не заповнити втрати. Жодними словами не утішити рідних та близьких. І одне лише може пом’якшити гіркоту втрат – наша пам’ять, розуміння, що ця жертва була не марна. «Він загинув – в ім’я життя інших, в ім’я спокою і миру на нашій землі»,

Люблячий чоловік і тато, турботливий син та брат, справжній друг, вірний син України помер під час виконання військового обов’язку перебуваючи на позиції поблизу м. Констянтинівка Краматорського району, Донецької області.

Світла пам’ять про нашого Героя назавжди залишиться у наших серцях!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити