image
 |  335 7 Вересня 2024 | 21:15

У ліцеї Володимира презентували STEM-лабораторію

 5 вересня в ліцеї №5 імені Анатолія Кореневського відбулася презентація STEM-лабораторії.

Про це інформують на сайті міської ради.

Усе обладнання, загальною вартістю 1 млн 40 тис. грн, заклад отримав, як переможець конкурсу «Назад у майбутнє» в рамках Програми EGAP за сприяння Фонду Східна Європа, який проводився спільно з Міністерством цифрової трансформації України та IT-компанією EPAM Ukraine. Створення комфортних умов у STEM-лабораторії та 3D-лабораторії стало можливим завдяки підтримці міського голови Ігоря Пальонки і депутатського корпусу, які виділили кошти на ремонт кабінету.

Кабінет STEM-лабораторії оснащений двома інтерактивними панелями, наборами робототехніки, метеостанцією, ноутбуками, 3D-принтером, цифровим мікроскопом, наочністю для уроків біології та фізики тощо.

На захід з нагоди презентації лабораторії до ліцею завітали представники Володимирської міської ради та Програми EGAP: координатор з цифровізації регіонів Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа, Сергій Гунько та регіональна координаторка у Волинській області Оксана Киричук.

Секретар міської ради Іван Юхимюк подякував Міністерству цифрової трансформації та міжнародним донорам за можливості, які вони дають задля здобуття якісної освіти, а також висловив сподівання, що новий сучасний освітній простір допоможе учням ліцею розвивати креативність та творче мислення.

Сергій Гунько, вітаючи педагогічний колектив ліцею з перемогою у проєкті, повідомив, що і надалі заклад освіти отримуватиме допомогу у впровадженні STEM-освіти, яку тут активно використовують в освітньому процесі.

Вчителі презентували роботу гуртків робототехніки, а також демонстрували як використовують отримане обладнання та програмне забезпечення на своїх уроках, а учениця 11-го класу ознайомила присутніх із правилами користування метеостанцією.

Шкільна STEM-лабораторія – це навчальний кабінет, укомплектований усім необхідним для роботи над проєктами за концепцією STEM. Вона передбачає не просто використання інноваційного програмного забезпечення, технологій віртуальної реальності, конструкторів і програмування навчальних роботів. За цією філософією учні вивчають шкільні науки інтегровано, через практику та вирішення реальних завдань і проблем. Мета таких лабораторій – бути для дітей простором для творчості, креативності, розвивати практично орієнтоване мислення і показувати взаємозв’язки між науками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли скільки учнів сіло за парти у двох громадах Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити