image
 |  2 20 Травня 2018 | 11:14

У луцькому зоопарку виходили маля носухи (ФОТО)

28 березня у носух, що мешкають в нашому зоопарку, з’явилося маля, яке мати залишила без опіки.
Про це 19 травня 2018 року на своїй сторінці у Facebook повідомили працівники луцького зоопарку.
Світлина від Луцький Зоопарк.Світлина від Луцький Зоопарк.Мами-годувальниці для носухи. Такі неофіційні «посади» отримали майже два місяці тому кілька співробітниць нашого підприємства. І впоралися з надважкою місією – без відповідного досвіду виходити маля, яке нині – всезагальний улюбленець колективу.
Світлина від Луцький Зоопарк.Світлина від Луцький Зоопарк.Світлина від Луцький Зоопарк.Але про все по порядку. Отож, 28 березня у носух, що мешкають в нашому зоопарку, з’явилося маля. Однак, на жаль, мама залишила його без опіки. Тож коли годувальники принесли тваринам їжу і зрозуміли, що відбулися пологи, з вольєру їм довелося забрати уже майже холодне дитинча із дуже слабкими ознаками життя.
Світлина від Луцький Зоопарк.Світлина від Луцький Зоопарк.Однак працівники вирішили поборотися за новонародженого. Найперше – почали відігрівати і забезпечили харчуванням. А оскільки графік годівлі повинен був становити певну дозу суміші щодвігодини цілодобово (!!!), то на перший тиждень беззмінною мамою маляточку стала наша екскурсовод Шкирпан Татьяна. До її обов'язків «тваринкової мами» також входив і масаж носушки, який природні батьки для кращого травлення забезпечують вилизуванням потомства. Можна тільки щиро подякувати Тані усім миром за такий крок, що нині дозволяє нам ділитися з вами гарною новиною про поповнення колекції зоопарку!
Світлина від Луцький Зоопарк.Отож, при народженні насуха мала 80 грамів ваги, а нині, за неповних два місяці, виросла до 680 грамів. До слова, у раціон тварини ми одразу ввели корисні бактерії – аби забезпечити ріст та уникнути розладів травлення. І вам не передати нашу радість, коли на 10-й день життя у носухи відкрилися очі! Після цього ми вже мали право робити висновки, що діяли у критичних обставинах правильно і з нашим хлопчиком ;) все буде гаразд!
Світлина від Луцький Зоопарк.Увесь час, починаючи з другого тижня життя маляти, обов'язки його «мами» вже виконували з тим таки щодвогодинним годуванням-масажуванням директорка КП Людмила Денисенко, фахівець по роботі з громадськістю Olena Samchuk та завідувачка складом Ганна Кротова.
Світлина від Луцький Зоопарк.Нині, як ви бачите з «фотосесії» від Олег Міткевич (Oleg Mitkevych), що відбулася 17 травня, ми вже впевнені у гарному самопочутті тваринки. Це – самець. І маля – загальний улюбленець! Він наразі ручний, але ми вже потроху знайомимо його з родиною. Сподіваємося, що дорослі особини приймуть його і ця носуха теж залишиться житии у нашому зоопарку.
Світлина від Луцький Зоопарк.Отож, як завжди, запрошуємо на гостину до нас. Особливо нині, у час початку канікул. Переконайтеся, що у зоопарку найкраще проводити час на природі у межах міста! Ми гарантуємо незабутні спогади і ще безліч цікавих трепетних історій. До слова, одна з них – за кілька днів на сторінці.
Світлина від Луцький Зоопарк.П.С. Для тих, хто забув, уточнюємо: родина носух прибула до обласного центру Волині з Миколаївського зоопарку два роки тому.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити