image
 |  7 5 Травня 2018 | 16:38

Під Храмом Воздвиження хреста Господнього в Луцьку руйнується крипта

У музеї Луцького братства відбулося громадське слухання, під час якого обговорили збереження крипти під храмом Воздвиження хреста Господнього.
Про це 05 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили в Управлінні Волинської єпархії Київського Патріархату.
Проблемою є те, що відкритий некрополь затоплюється ґрунтовими водами та частково через каналізаційну мережу.
Як розповідає настоятель парафії протоієрей Василь Клочак, розроблено два проекти, які виводитимуть воду із підземелля. Але вони дороговартісні, тож представники влади мали б допомогти зберегти від руйнації пам’ятку національного значення.
Під час слухання також офіційно оприлюднили список із 51 імені братчиків, похоронених на території монастиря. Проте це неповний перелік. Як зазначає завідувач музею Олена Бірюліна, в описі церковного майна 1806 р. вказано, що під храмом знаходилися три камери із похованнями. Сьогодні для богослужінь розчищено лише одну з них.
У засіданні взяли участь, зокрема, настоятель чоловічого монастиря Воздвиження хреста Господнього ієромонах Никодим (Смілий), голова Луцького Хрестовоздвиженського братства (відродженого) Андрій Бондарчук, представники міської влади та громадськості.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити