image
 |  11 10 Листопада 2017 | 16:33

У Луцьку презентували «Основи культури мовлення»

До Дня писемності та мови в Луцьку вийшла друком унікальна книга – навчальний довідник «Основи культури мовлення: особливості, поради, роздуми» науковців Ірини Левчук та Людмили Матящук.

Презентація книги відбулась у Волинському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

940_o

Власне, цей навчальний довідник – спільне творіння фахівців Центру перепідготовки та факультету філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. У ньому зібрані найпоширеніші приклади неправильного застосування українських слів та словосполучень, поруч – приклади їх правильного вживання. Відповідні слова систематизовані у двох табличках – «Помилково наголошують» та «Радимо».

Окрім того, в довіднику наведені кличні відмінки іменників, керування дієслів, а також «Лексика чужомовного походження», зокрема подані чужомовні слова та їх українські відповідники. Крім того, в книзі є «Практичний блок» – 100 практичних завдань для тих, хто хоче досконало відшліфувати володіння українською.

Книга насичена також тематичними коментарями науковців, представників державної служби, самоврядців.

Як наголошували під час презентації виступаючі, довідник може стати помічною настільною книгою для працівників мас-медіа та управлінців.

261897713_n

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити