image
 |  0 17 Серпня 2018 | 13:45

У Луцьку зростуть тарифи на воду

Тарифи на послуги водопостачання та водовідведення для лучан, хоч і не набагато, але все ж зростуть вже з осені.
Про це йшлося під час відкритого обговорення щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2018 рік КП «Луцькводоканал», - інформує Волинська правда. 
Як пояснив перший заступник директора КП «Луцьковдоканал» Віктор Гуменюк, основними складовими формування тарифу є такі, зокрема, чинники як ріст мінімальної заробітної плати, а також здорожчання з 1 жовтня електроенергії. Зокрема, 40% складової тарифу на водопостачання становить саме вартість електроенергії.
Він також зауважив, що формування тарифу не є ініціативою КП «Луцькводоканал», оскільки усі принципи формування тарифів встановлюються НКРЕ.
Отож, якщо на разі тариф за послуги централізованого водопостачання становить 4 гривні 88 копійок за 1 кубометр води, то нова ціна становитиме 5 гривень 64 копійки. Якщо за послуги водовідведення лучани сплачували 5 гривень 9 копійок, то новий тариф становитиме 5 гривень 88 копійок. І якщо кубометр холодної води вартував 5, 25 гривень, то тепер він буде коштувати 6, 24 гривні.
«Якщо , в середньому, одне домогосподарство багатоквартирного будинку використовує 4 – 5 кубометрів води, то навантаження через здорожчання буде не обтяжливим – доведеться платити, в середньому, більше на 3,6 гривні», – зауважив Віктор Гуменюк.

Саме відкрите обговорення, до слова, тривало не більше ніж півгодини, у присутніх не виникло жодних запитань.
«Шкода, що ми вже так, дещо з запізнення, вже в кінці літа формуємо тарифи на 2018 рік, але це на разі необхідно зробити», – зауважив перший заступник луцького міського голови Григорій Недопад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нововолинці боргують за тепло 12 мільйонів гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити