image
 |  9 5 Квітня 2021 | 14:37

У луцьких маршрутках прикладати картку доведеться ще й на виході?

До Луцька приєднали багато сіл. Протягом року у приміських маршрутках планують встановити валідатори. Однак процедура оплати буде дещо відрізнятися від поїздок по місту.

Про це розповіла заступниця директора підприємства “Сіті-Кард” Інна Артемчук, – пише Перший.

“В приміських маршрутках валідаторів поки немає – процес лише розпочинається. Вони з’являтимуться протягом року поступово. Залежно від того, як виконавчий комітет міської ради підписуватиме договори з приміськими перевізниками, адже раніше вони всі співпрацювали з ОДА. Все залежить від того, коли закінчуються одні договори й підписуються наступні. Картки ж пільгові вже видаються. У перші дні були черги, але згодом люди зрозуміли, що спішити не варто – всі встигнуть”, – пояснює Інна Артемчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська шахта призупинила роботу через аварію

В приміських маршрутках буде інша система оплати. Як пояснювали в міській раді, спочатку потрібно оплатити вартість поїздки до кінцевої зупинки, а при виході ще раз прикласти картку до валідатора і отримати решту, якщо пасажир проїхав менше.

“Вже є таке програмне забезпечення, яке зараз проходить фінальне тестування. Дійсно людина повинна буде скористатися карткою двічі – при вході та виході, бо вартість проїзду у приміських маршрутках залежить від відстані. Вперше ця система у Луцьку запрацює на маршруті №104 «Луцьк-Кульчин», як тільки там проведуть конкурс на перевезення. Але в інших містах вона вже випробувана. Зокрема, в Анталії”, – пояснила заступниця директора підприємства “Сіті-Кард”.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити