image
 |  0 12 Липня 2023 | 23:33

У луцьких підземеллях, яким понад 500 років, застосують технологію віртуальної реальності

У луцьких підземеллях колегіуму єзуїтів, які відкриють для відвідувачів 14 липня, буде використана технологія віртуальної реальності. Про це інформують в управлінні туризму та промоції Луцької міськради.

Вежа Чорторийських - єдина збережена з Луцького Окольного замку, доступна для відвідування.

Підземелля, що розташовані під вежею, з’єднали з підземним простором колишнього колегіуму єзуїтів у єдину систему. Під час реалізації проєкту були віднайдені та розчищені підземні кімнати і галереї, про які відсутні писемні згадки у історичних джерелах. Ці нововідкриті підземні приміщення, на думку археологів, стали найбільшим археологічним відкриттям на Волині за часів незалежності.

Тепер - це креативний підземний музейний простір, що включає 22 приміщення: 18 кімнат і 4 коридори загальною площею понад 700 м2. У ньому найсучасніші технічні рішення й інтерактивні технології слугують збереженню історичної та культурної спадщини. Відвідувачі зможуть почути розповідь про історію простору і проєкту, переглянути історію розвитку Луцького замку на інтерактивних екранах, познайомитись з монахом-єзуїтом, привидами підземель, колекцією середньовічних обладунків, а завдяки технології віртуальної реальності — відчути себе середньовічним захисником нашого міста. Буде ще багато цікавого й пізнавального, що розширить горизонти ваших знань про історію Луцька і Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку висадять 4000 кущів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити