image
 |  5 20 Січня 2022 | 19:17

У Луцькій міськраді пояснили, чому не можуть змусити забудовників передбачати достатню кількість паркомісць у новобудовах

Основна проблема, яка заважає місту впливати на забудовників в частині достатньої кількості паркомісць - особливості українського законодавства.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповів заступник директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міськради Андрій Маруняк.

"Видаючи містобудівні умови, ми можемо затверджувати лише висотність будинку. Усі інші нюанси забудовник узгоджує без нас. Місто не має впливу на проєкт будівництва. Ми не можемо втручатися в проєктну документацію. Тому забудовники часто зловживають своїм правом і будують будинки, де немає ні паркомісць, ні зелених зон, ні дитячих майданчиків. Вони можуть обіцяти одне, а збудувати інше. Формально вони не порушили закону, адже отримали погодження від експертизи", - сказав чиновник.

Нагадаємо, що міський голова Луцька Ігор Поліщук закликав лучан не купувати житло у забудовників, які будують квартири без належної кількості паркомісць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині селищна рада бездіє, аби зберегти дзвіницю, якій 300 років

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити