image
 |  4 20 Січня 2022 | 14:01

На Волині селищна рада бездіє, аби зберегти дзвіницю, якій 300 років

Ковельська окружна прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом в інтересах Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, аби визнати протиправною бездіяльності Луківської селищної ради Ковельського району та зобов’язати вжити заходів задля занесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України церкви Святої Параскеви та дзвіниці 1723 року побудови.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Прокурори з'ясували, що орган місцевого самоврядування попри вимоги Закону України «Про охорону культурної спадщини» досі не виготовив облікової документації на ці два об’єкти, відтак відомості про них у Державний реєстр нерухомих пам'яток України також не внесені.

Відсутність відомостей про історичні пам’ятки в Реєстрі не забезпечує їхнього належного захисту, догляду та збереження і уможливлює незаконні дії щодо них.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді вимагатимуть від селищної ради вчинити усі необхідні дії задля збереження обох об’єктів культурної спадщини національного значення.

ЧИАТЙТЕ ТАКОЖ: В автомобілі волинського депутата виявили нелегальну деревину (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити