image
 |  4 28 Грудня 2019 | 10:52

У Луцькій міськраді ще не знають вартості реконструкції Театрального майдану

Кошторис реконструкції Театрального майдану у Луцьку поки що невідомий.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» повідомив начальник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз.

Посадовець відзначив, що задоволений результатами проведеного конкурсу на кращу концепцію реконструкції майдану.

«Робота тривала протягом року. Ми залучили велике коло людей. Спиралися в першу чергу на архітекторів з Луцька, оскільки вони найкраще орієнтуються в проблематиці Театрального майдану – площі, на якій представлені будівлі різних стилів та епох. Наше завдання полягало в отриманні якісного результату конкурсу. Вдалося залучити відомі студії. І це принесло гарні плоди», - зазначив Веніамін Туз.

Читайте також: Луцька зелена красуня - серед фаворитів «Міс Ялинка-2019» (ФОТО)

Водночас він додав, що поки що говорити про терміни реконструкції та необхідні для цього фінанси зарано.

«Спочатку потрібно визначити, скільки коштуватиме ідея реконструкції, яка отримала перемогу на конкурсі. Чи зможемо ми втілити все задумане. Процес ще триває. Звісно, робота, яка зайняла перше місце, отримала право бути базовою. Але це не означає, що ми повністю відкинемо якісь цікаві ідеї з інших робіт. Не можу точно сказати, чи розпочнеться реконструкція майдану у 2020 році. Але проєктна робота точно буде вестися».

Як відомо, протягом останніх чотирьох місяців з вересня по грудень 2019 року управлінням містобудування та архітектури Луцької міської ради проводився Всеукраїнський закритий архітектурний бліц-конкурс на кращу концепцію облаштування Театрального майдану в місті Луцьку. На конкурс було подано 7 конкурсних проєктів. Перемогу здобув проєкт авторського колективу Кирилюк Д.І., Нестерук Н.О., Кожина Ю.В., Вітинська О.Г., Костюк О.П.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити