image
 |  14 21 Лютого 2020 | 20:39

У Луцькій міськраді спробують надати будинку на вулиці Ярощука історичний статус

Ми будемо готувати документи для того, аби будинку по вулиці Ярощука,12 у Луцьку присвоїли статус пам'ятки історії.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповів начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Олександр Котис.

Посадовець розповів, що на даний час з боку міста вчиняти якісь заборонні дії щодо будинку по вулиці Ярощука,12 фактично нереально. Причина - відсутність у цього будинку жодного статусу.

"Ми не знаємо, що там планують робити. Але в нас немає законних підстав перешкодити будь-яким діям. Адже він перебуває у приватній власності. Поблизу немає охоронної історичної зони. Сам будинок по Ярощука,12 не має статусу пам'ятки. Хоча, з формальної точки зору, ця будівля, безумовно, має історичну цінність. Там у різні часи жили цікаві люди, відомі у місті. Ще у 1920-х роках у ньому мешкав мер міста. Та й подальша історія будинку цікава. Водночас, у мене є намір внести його у список історичних пам'яток. Ми будемо працювати у цьому напрямку. Але це тривалий процес, який може зайняти місяці. Тож вся надія на активну громадськість", - наголосив Олександр Котис.

Читайте також: Луцькому забудовнику начхати на правила благоустрою у місті, - депутат

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити