image
 |  2 17 Липня 2020 | 17:19

У Луцькій міськраді запропонували зберегти найстаріший тролейбус в якості музейного експонату

Депутати Луцької міськради не визначилися щодо питання збереження та реставрації найстарішого тролейбуса у місті та його використання в якості музейного експонату. Про це йшла мова під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації.

На розгляд комісії винесли питання про надання ЛПЕ дозволу на списання основних засобів шляхом ліквідації.

Луцьке підприємство електротранспорту подало документи на списання п’яти тролейбусів через вичерпання терміну їх експлуатації. Передбачається, що робочі запчастини з цих тролейбусів будуть використовуватися для ремонту інших тролейбусів.

Голова комісії депутат Андрій Білан (фракція ВО «Свобода») запропонував зберегти найстаріший тролейбус міста 1978 року випуску, відремонтувати його та перетворити у музейний експонат.

«Це буде своєрідний музей історії громадського транспорту міста. Думаю, цю ідею варто вивчити і не відкидати. А списати транспорт ми завжди зможемо», - висловився він.

Директор ЛПЕ Володимир Пуц зазначив, що вартість капітального ремонту тролейбусу, який відшкодували нещодавно, становить 550 тисяч гривень з гарантією 5-7 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хочуть списати транспорт, у якому лучанин пропонував облаштувати тролейбус-музей

Однак Володимир Пуц скептично поставився до пропозиції відреставрувати найстаріший тролейбус на підприємстві, оскільки для цього потрібно витратити загалом до 200 тисяч гривень. У підсумку жодного рішення з цього питання не прийняли.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити