image
 |  4 30 Березня 2019 | 17:14

У луцькому ліцеї-інтернаті не облаштовані пандуси і бракує камер спостереження, - результати перевірки

Регіональний координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Віталій Єлов та громадський монітор Наталія Смолярчук здійснили моніторинговий візит до комунального закладу «Луцький ліцей Луцької міської ради Волинської області» (ліцей-інтернат на вулиці Дубнівській).

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Монітори відзначають, що ліцей нещодавно змінив свою назву. Зокрема до перейменування він носив назву комунальний заклад «Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області».

Територія та приміщення ліцею, а також спальний корпус (гуртожиток) перебувають в задовільному стані. Тут облаштована зелена зона, два спортивних майданчики. У спальних кімнатах створені належні умови для проживання. Ліжка укомплектовані сучасними матрацами та постільною білизною, які на час візиту були в хорошому стані.

У закладі забезпечують збалансоване трьохразове харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко хотів закрити 21 ФАП у Шацькому районі

В позаурочний час працюють гуртки та спортивні секції, працює бібліотека. Як наслідок, цей заклад має певні здобутки за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Водночас монітори виявили і ряд недоліків. Для нетранспортабельних осіб не створено належних умов. Зокрема, будівлі не облаштовані пандусом з поручнями, в туалетних кімнатах для них не обладнано поручнів або інших пристосувань, відсутня кнопка екстреного виклику, не на всіх унітазах наявні кришки, в деяких душових кабінах відсутні лійки та крани.

Незважаючи на те, що на території та в приміщеннях закладу ведеться відеоспостереження не у всіх місцях, де встановлені камери, розміщено попередження про відеозйомку.

Деякі навчальні корпуси, господарські приміщення доріжки та площадки потребують ремонту. На час візиту учні в централізованому порядку ще не забезпечені деякими навчальними посібниками, зокрема: «Зарубіжна література» 5 клас, «Інформатика» 10 клас, «Технології» 10 клас, «Мистецтво» 10 клас.

За результатами моніторингового візиту до Луцької міської ради будуть направлені рекомендації щодо усунення виявлених проблем.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити