image
 |  4 30 Березня 2023 | 08:34

У Луцькому ЦНАПі розповіли про проблеми початкового етапу війни

У Луцькому ЦНАПі розповіли про те, які види послуг тимчасово стали недоступними у перші тижні війни.

Про це йде мова у відповіді ЦНАПу на інформаційний запит ВолиньUA.

Станом на 01.03.2023 у ЦНАП міста Луцька задекларовано надання 537 адміністративних послуг. Гострими проблемами у перші тижні початку активної фази війни були:

- зупинення усіх послуг, що вчиняються за допомогою державних реєстрів (реєстрація бізнесу, нерухомості, транспортних засобів і т.д.);

- встановлення особи при втраті усіх документів і одночасному закритті демографічного реєстру;

- припинення надання однієї з наймасовіших груп послуг - реєстрації/декларування місця проживання, що унеможливлювало надання інших послуг або ускладнювало їх надання.

Адміністратори ЦНАП почали працювати з паперовими носіями. Виникла тимчасова втрата більшості послуг, які надавалися у ЦНАП. Та робота з актуалізації та оновлення адміністративних послуг, у зв’язку з законодавчими змінами, велася постійно.

Дія допомогла повернути окремі корисні сервіси. Адміністратори надавали консультативну та практичну допомогу відвідувачам у створенні власного цифрового підпису та особистого кабінету, електронної поштової скриньки, завантаженні документів на порталі Дія через мобільний додаток, отриманні послуг у застосунку Дія, подачі документів на адміністративні послуги онлайн та інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії пробивають колеса: у Луцьку скаржаться на глибоку яму на дорозі (ФОТО)

Після поступового відновлення роботи державних реєстрів, адміністратори та державні реєстратори почали активно впроваджувати в своїй роботі сучасні онлайн-форми надання адмінпослуг, зокрема, реєструвати об’єкти нерухомості в Єдиній електронній системі у сфері будівництва Державної інспекції архітектури, здійснювати реєстрацію суб’єктів господарювання через єдиний державний портал Дія, подавати декларацію про право провадження господарської діяльності у період

воєнного стану на електронну пошту Міністерства економіки України, тощо.

Новим, в умовах воєнного стану, стало надання послуги щодо компенсації комунальних послуг для власників, які прихистили внутрішньо переміщених осіб.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити