image
 |  4 21 Січня 2020 | 23:03

У Луцькраді перевірять законність будівництва церкви на вулиці Конякіна

До Луцькради звернулись мешканці будинків 15 та 17 вулиці Конякіна стосовно будівництва церкви поряд з їх будинком.

Відповідне колективне звернення надійшло на розгляд постійній комісії з ЖКГ та архітектури.

Межі, майбутньої забудови, проходять в по фундаменту двох стін житлових будинків та закриває дохід у підвальне приміщення. Окрім того, по даній земельній ділянці проходять комунікації «Волиньгазу».

Зі слів лучан, забудовник Кіпаш В.В. на цій приватній земельній ділянці планує збудувати церкву. Майбутній храм буде мати підвальне приміщення, де облаштують їдальню для безхатьків.

Земельник Луцькради Сергій Шабала підтвердив той факт, що дана земельна ділянка була продана у 2004 році, а згодом і перепродана. Цільове призначення – під торгове приміщення. Зміна цільового призначення відбувається за результатами пленарного засідання сесії міськради, так як змін не відбувалось, то відповідно будівництво церкви не погоджено.

Читайте також: У Луцьку хочуть збудувати пивоварню

На місці майбутньої забудови вже встиг «вирости» двохметровий паркан. Законість встановлення якого перевірять інспектори Департаменту муніципальної варти.

Також депутатська комісія з ЖКГ пропонує звернутися до архіву, щоб отримати всю інформацію про продаж цієї земельної ділянки. Та Держгеокадастру щоб витребувати всі відповідні дозвільні документи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити