image
 |  7 14 Жовтня 2021 | 09:26

У Луцькраді роблять ставку на більш екологічний транспорт

У Луцькій громаді змінять підхід до маршрутів, які їздять у приєднані села.

Про це інформує ІА "Волинські новини".

Наразі у Луцькій міській територіальній громаді є 23 маршрути, за якими їздить громадський транспорт і де міська рада є організатором перевезень. 18 з них курсують територією міста, а решта колись були приміськими.

Як повідомив начальник управління транспорту міськради Віктор Главічка, зараз розглядається питання щодо оптимізації маршрутів, які їздять до приєднаних громад. Крім того, розробляються варіанти сполучень з тими селами, де мають завершуватися договори з перевізниками, укладені з облдержадміністрацією ще до об’єднання.

Нагадаємо, з 1 червня на низці приміських маршрутів перевізники підвищили вартість проїзду. Це зокрема стосується і сіл, що були приєднані до Луцької громади.

Вплинути саме на цих перевізників міська рада не могла, оскільки договори на перевезення були укладені з облдержадміністрацією ще до об’єднання, і хоч нині це вже територія міської громади, але формально питання транспортного сполучення не врегульоване.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про ціни на ритуальні послуги у Луцьку

За деякими з цих маршрутів вже закінчуються укладені угоди, зазначив Віктор Главічка, тож організатором перевезень уже виступатиме міська рада.

«Ми в процесі оптимізації, розглядаємо різні варіанти за тими маршрутами, де закінчують договори з ОДА», – зазначив посадовець.

Водночас, додає він, нині в міській раді змінили вимоги до перевізників, роблячи ставку на більш екологічний транспорт: одна з вимог – відповідність маршруток екостандарту Євро 5.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити