image
 |  4 20 Серпня 2019 | 20:29

У Луцькраді розпочали прийом заяв на ремонт автентичних дверей, вікон та балконів

У Луцькраді розпочали прийом заяв на ремонт чи реставрацію автентичних дверей, вікон та балконів.

Про це інформує Департамент культури.

У квітні місяці депутати Луцької міськради прийняли Програму реставрації історичних вхідних дверей, вікон та балконів будинків у місті Луцьку на 2019-2020 роки «Автентичний Луцьк».

Зі слів, автора Програми, депутата від фракції ВО «Свобода» Андрія Білана, дані кроки спрямовані на збереження історико-культурної спадщини та відновлення автентичності об’єктів на будинках культурної спадщини місцевого значення в центральній частині міста шляхом проведення невідкладних реставраційних робіт або поточних ремонтних робіт автентичних вхідних дверей, вікон та балконів.

Читайте також: Твоє місто: автентичні двері міста Луцька (ФОТО)

Реалізація заходів, передбачених Програмою, здійснюється на основі співфінансування за рахунок коштів бюджету міста та коштів власника об’єкту: частка співфінансування на реставрацію дерев’яних дверей становить: 70% - місто, 30% - власник; вікон: 60% - місто, 40 % - власник; балконів: 70% - місто, 30% - власник.

З метою визначення переліку автентичних вхідних дверей, вікон та балконів Луцька міська рада оголошує про початок прийому заяв від мешканців, які проживають в будинках, що є об’єктами культурної спадщини місцевого значення, історичної та центральної частини міста Луцька, про потребу у реставрації чи ремонті таких об’єктів.

Заяви просять надавати в термін до 1 листопада 2019 року на адресу відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради (м. Луцьк, вул. Б.Хмельницького, 40а, тел. (0332) 722872, e-mail: [email protected]).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити