image
 |  9 17 Жовтня 2023 | 17:16

У Луцьку буде мережа пунктів обігріву

Місто підготувало мережу пунктів обігріву на випадок ймовірного блекауту.

Про це йшла мова під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Якщо буде блекаут, то ці пункти обігріву будуть задіяні та відкриті в найкоротший строк. Вони розташовані у п’яти старостинських округах та в усіх школах Луцька, окрім школи №1. Пункти обладнані дизель-генераторами, пічками-буржуйками, якісь з них тепловими гарматами, запасом води, медикаментами. Укладено договори з підприємцями, заброньовано необхідний запас продуктів харчування. Операторами інтернету проведено оптоволоконні лінії, тому буде інтернет та зв’язок, а також можливість зарядити там гаджети, погрітись, випити води, чаю чи кави, перекусити.

Окрім цих п’яти пунктів обігріву в старостинських округах та 27-ми в закладах загальної середньої освіти, у разі гострої необхідності, в місті ще є 36-ть облаштованих пунктів обігріву у дошкільних навчальних закладах, які будуть додатково відкриті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця року усі школи Луцької громади будуть забезпечені компостерами

На задньому дворі терцентру у Луцьку облаштовано пункт обігріву для безхатьків. Це - модульний будинок, який придбано за кошти міського бюджету.

Окрім міських пунктів обігріву, діятимуть такі пункти від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Місто долучилось до придбання спеціального намету, щоб його встановили та він ефективно функціонував.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити