image
 |  4 15 Березня 2021 | 19:59

Німеччина, Італія і Франція призупинили використання вакцини AstraZeneca

Німеччина, Італія і Франція тимчасово зупинили використання вакцини від коронавірусу, розробленої Університетом Оксфорду та компанією AstraZeneca.

Про це заявили міністерство охорони здоров'я Німеччина, президент Франції Емануель Макрон і агентсво з ліків Італії, пише "Європейська правда" з посиланням на Spiegel і Reuters. 

Франція і Італія зробили відповідні заяви після рішення Німеччини.

Федеральне міністерство охорони здоров’я Німеччини оголосило, що тимчасово зупиняє використання вакцини AstraZeneca за рекомендацією Інституту Пауля Ерліха (PEI).

Експерти Інституту дійшли висновку, що у зв’язку з повідомленнями про розвиток тромбів у деяких людей після вакцинації необхідні додаткові дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖП'ять сіл Луцької громади не мають автобусного сполучення з обласним центром (ВІДЕО)

Нагадаємо, перед цим вже низка європейських країн призупинили вакцинацію препаратом AstraZeneca після утворення тромбів у деяких щеплених пацієнтів у Данії. На цей час не доведено, що ці випадки пов’язані з вакцинацією.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Румунія теж призупиняє використання вакцини AstraZeneca

Європейське агентство з лікарських засобів заявило, що вакцину AstraZeneca проти коронавірусу можна продовжувати використовувати і під час розслідування, та що кількість випадків тромбоемболічних ситуацій серед вакцинованих людей - не більша, ніж серед населення загалом.

Міністр охорони здоров’я Німеччини спершу заявляв, що країна не планує призупиняти використання вакцини на час розслідування.

Зауважимо, що в Україні відбувається вакцинація вакцинами від AstraZeneca.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індійська Covishield: Ляшко після вакцинації захворів на COVID-19

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити