image
 |  4 15 Березня 2021 | 18:14

Індійська Covishield: Ляшко після вакцинації захворів на COVID-19

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який нещодавно зробив щеплення препаратом Covishield від AstraZeneca, отримав позитивний результат ПЛР-тесту на коронавірус.

Про це Ляшко повідомив в своєму Facebook, передає «УНН».

«Отримав позитивний ПЛР на ковід. Потрапив у той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований», - написав головний санлікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укpаїнський полігон для не пеpевіpених вакцин в дії: за індійською «Covishield» заpеєстpували китайську «CoronaVac»

Ляшко повідомив, що ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням.

«У мене був лише 13 день після щеплення, коли з’явились симптоми, тому зрада відміняється. Але я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром зможу повернутися до роботи», - додав головний санлікар України.

Він зазначив, що всі вакцини проти COVID-19, у першу чергу розроблені та протестовані на полегшення перебігу хвороби без ускладнень для здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Румунія теж призупиняє використання вакцини AstraZeneca

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити