image
 |  239 28 Грудня 2023 | 16:46

У Луцьку хочуть регламентувати утримання фасадів будівель на території історичних ареалів та об’єктів культурної спадщини

У міській раді створили документ, що регламентуватиме Порядок утримання фасадів будівель і споруд на території історичних ареалів міста Луцька та об’єктів культурної спадщини поза їхніми межами

Сьогодні, 28 грудня, у міській раді відбулось обговорення проєкту регуляторного акта – рішення виконавчого комітету “Про Порядок утримання фасадів будівель і споруд на території історичних ареалів міста Луцька та об’єктів культурної спадщини поза їхніми межами”. Участь у засіданні взяли заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, керівники виконавчих органів міської ради, представники громадськості та бізнесу.

Зокрема, йдеться про створення нового документа — Порядку утримання фасадів будівель і споруд на території історичних ареалів міста Луцька та об’єктів культурної спадщини поза їхніми межами. Проєкт ще має пройти регуляторну процедуру, в січні буде його розгляд на засіданні виконавчого комітету.

Фактично це буде єдиний документ, у якому визначена процедура впорядкування фасадів будівель і споруд на території історичних ареалів міста Луцька. Порядок включатиме: загальні вимоги до утримання будівель і споруд, вимоги до опорядження фасадів, розміщення технічних елементів (пристроїв) на фасадах будинків та споруд, улаштування озеленення на фасадах, розміщення вивісок, відповідальність за порушення порядку утримання та опорядження фасадів будинків і споруд тощо.

Проєкт розробили відділ охорони культурної спадщини спільно з департаментом містобудування, земельних ресурсів та реклами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині біля монастиря продають комплекс зі ставками (ФОТО)

Як зазначив начальник відділу охорони культурної спадщини Олександр Котис, основна мета цього документу — збереження автентичного історичного середовища, впорядкувати те, що є, та здійснення контролю за дотриманням цього Порядку.

Мова йде про встановлення технічних елементів, також опорядження вікон, дверей, пандусів й навколишніх оздоб тощо. Проводити будь-які роботи з декоративними елементами фасадів, які мають історико-культурну цінність, дозволятимуть за умови висновку відділу охорони культурної спадщини.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити