image
 |  0 21 Травня 2019 | 16:35

У Луцьку можуть перейменувати вулиці, названі на честь росіян

Вулиці Чернишевського та Карбишева у Луцьку можуть перейменувати.

Про це йшла мова під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста.

Спочатку члени комісії розглянули звернення управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності міськради щодо перейменування однієї з вулиць міста на вулицю Брестську. У 2019 році Брест святкуватиме тисячоліття від заснування міста. Це місто є партнером Луцька.

Для перейменування члени комісії пропонували обрати одну з вулиць Луцька, названу на честь російських діячів. Голова комісії депутат Микола Федік запропонував перейменувати вулицю Чернишевського на Берестейську. Наразі це питання будуть розглядати на сесії міської ради.

Інша пропозиція стосувалася перейменування частини вулиці Карбишева в Луцьку на честь відомого волинського письменника. З відповідним проханням на комісію звернулася лучанка Стасюк. Також вона просить встановити меморіальну дошку пошани на честь видатного українського письменника Івана Корсака. З аналогічним зверненням звернулася й лучанка Волкова.

Читайте також: Суд вирішив долю книгарні «Освіта»

На думку Миколи Федіка для цього доцільно перейменувати вулицю Карбишева, де розташований Музей сучасного мистецтва, до створення якого мав стосунок Іван Корсак. З цією метою буде організоване громадське обговорення щодо перейменування частини вулиці Карбишева на честь Івана Корсака.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити