image
 |  86 26 Жовтня 2024 | 16:06

У Луцьку найближчим часом розпочнуть ремонт будинку, постраждалого від російського обстрілу

Житловий багатоквартирний будинок на проспекті Відродження, 18 у Луцьку, який зазнав руйнувань внаслідок ворожої атаки 26 серпня, розпочнуть відновлювати найближчим часом.

Луцька міська рада оголосила тендер на визначення підрядної організації, однак, він не відбувся через відсутність поданих заявок, повідомили у міськраді, пише ВолиньUA.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва Василь Ліщук, аби якнайшвидше взятися до праці та відремонтувати будинок до кінця цього року, щоб мешканці змогли повернутися у свої домівки, розпочато перемовини з будівельними організаціями нашого міста.

Досягнуто попередніх домовленостей, і у найближчі дні буде підписано договір з ТзОВ «Житлобуд-2». Потому будівельники одразу приступлять до виконання робіт. Ця організація має значний досвід і зможе відремонтувати житло в найкоротші терміни.

Варто зауважити, що капітальному ремонту підлягає частина будівлі, яка знаходиться в межах 5-го поверху в 3-му та частині 2-го і 4-го під’їздів. Загальна площа становить 360 м2. Буде відновлено дах, частину перекриттів та проведено інші загально-будівельні роботи згідно розробленого проєкту.

У планах Луцької міської ради, якщо не виникне додаткових ускладнень під час проведення будівельних робіт (адже при таких ушкодженнях можуть бути приховані дефекти, яких не можна було помітити під час експертного огляду), завершити ремонт будинку в цьому році.

Нагадаємо, 26 серпня близько 8:30 ранку сталося влучання у багатоквартирний житловий будинок на одному з проспектів, у результаті чого пошкоджено майно громадян та споруда. Загинув 83-річний чоловік. Кількість осіб, які отримали тілесні ушкодження, збільшилась до шістьох.

Близько 10:00 у Луцьку втретє за ранок пролунали вибухи. Були пошкоджені ще один житловий будинок і господарська будівля на околиці Луцька.

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР готується відправити другу партію військових до росії, - Bloomberg

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити