image
 |  4 7 Листопада 2019 | 12:02

У Луцьку не вщухає ажіотаж з отримання е-квитка

Лучани продовжують стояти в довжелезних чергах за е-квитками.

Про це «ВолиньUA» інформують очевидці.

Сьогодні за вікном, 7 листопада, однак ажіотаж з отримання пільгового е-квитка не щухає.

З 11 листопада у луцькому міському транспорті запроваджується е-квиток, таким чином проїзд буде здійснюватися за наявності у пасажира спеціальної картки на проїзд або купленого в айбоксах разових ваучерів.

У свою чергу, перевізники оголосили про страйк та про те, що автобуси перестануть їздити за маршрутами №1, 2, 3, 8, 9, 10, 11, 12, 16, 17, 19, 22, 26а, 32.

У відділі транспорту Луцької міської ради повідомили, що «сюсюкатися» з таким перевізниками не будуть, тому розриватимуть договори на перевезення пасажирів.

До слова, дивує радикальна позиція міської ради лише тоді, коли постає питання впровадження е-квитка, і мова йде не про впровадження «картки лучанина», а про звичайний електронний квиток. Питання в тому, коли весною перевізники в черговий раз шантажували міську владу щодо підвищення вартості проїзду з 5 грн. до 6 грн. – влада міста «повелась» на ці умови і шантаж?

Багато питань і до перевізників, адже великі є сумніви щодо безпеки перевезення пасажирів: наявність аптечок та не прострочених ліків у них, про наявність справних вогнегасників, про наявність медичних книг у водіїв та нормованого робочого дня. Однак всіх умов недотримувались перевізники, порушення неодноразово фіксувались під час перевірок, але потім згодом «закривали» на це очі, що міська влада Луцька, що транспортна поліція.

Виникає досить багато питань до організації впровадження е-квитка «молдавансько-турецькою» фірмою. Карта з продажу е-квитка має досить багато багів (глюків). Про наявність точнок продажу квитків – мало хто з лучан знає, не кажучи вже про гостей міста.

Інформаційний напрямок міська рада з тріском провалила. І це факт.

В міських тролейбусах кондуктори не можуть надати короткої інформації щодо впровадження нової системи оплати проїзду, не кажучи вже про інформацію точок продажу квитків чи отримання пільгової картки на проїзд.

Отож, 11 листопада, понеділок, день коли місто може охопити транспортний колапс? Чи день в який успішно запрацює е-квиток? На ці питання відповідь вже отримаємо дуже скоро. Проте мало ймовірно, що з такою підготовкою та організацією транспортна реформа в Луцьку відбудеться безболісно.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити