image
 |  0 28 Жовтня 2021 | 17:02

У Луцьку обурені підвищенням вартості тарифу на доставку газу у 3 рази

Тариф на розподіл природного газу для “Волиньгаз” у розмірі 4,49 грн за кубометр, що майже утричі перевищує нинішній, є необґрунтовано завищеним.

Про це йде мова у зверненні депутатів Луцької міської ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Депутати Луцької міської ради висловлюють стурбованість ситуацією щодо необґрунтованого підвищення ціни на розподіл газу для населення. Зокрема, 8 жовтня 2021 року АТ «Оператор газорозподільної системи “Волиньгаз”» опублікували проєкт тарифів на розподіл природного газу, який зростає майже утричі: з 1,57/м3 до 4,49 грн/м3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На пилорамі помічника волинського нардепа напередодні скандалу були обшуки (ВІДЕО)

Вказане збільшення тарифів призведе до росту тарифів на комунальні та інші послуги і товари.

У зверненні депутати Луцької міської ради вимагають:

- запропонований тариф на розподіл природного газу для АТ «Оператор газорозподільної системи “Волиньгаз”» у розмірі 4,49 грн/м3 на 2022 рік вважати необґрунтовано завищеним;

- не приймати рішень про підвищення тарифів на розподіл природного газу без їх належного обґрунтування та наявного погодження місцевих територіальних органів влади;

⁃ здійснити ретельну перевірку всіх газопостачальників, що сьогодні мають найвищі тарифи на розподіл газу, з метою усунення зловживань монопольним становищем для неконтрольованого підвищення цін.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити