image
 |  4 27 Липня 2019 | 20:26

У Луцьку під час рейду працівники «лото»-закладів починають «падати на телефон» (ФОТО)

Проведено ще два денні рейди 24 та 25 липня робочою групою з проведення рейдів щодо виявлення об’єктів грального бізнесу в місті Луцьку, по можливих закладах, що є розповсюджувачами державних лотерей, які розташовані на проспектах Соборності та Волі, по вулицях Чехова та Рівненській.

Про це інформує прес-служба Департаменту муніципальної варти ЛМР.

Попередньо повідомлялось, що робоча група здійснює рейди по закладах розповсюджувачах державних лотерей, які працюють уже давно. Однак в ході рейдів було виявлено два заклади: по пр. Волі,35 «Космолот» та пр.Соборності, 4 «ЛОТО», які розпочали свою роботу відносно недавно.

Цікава деталь рейдів в тому, що працівники закладів розповсюджувачів державних лотерей побачивши робочу групу ще в дверях закладу посилено починають «падати на телефон». Однак на запитання з ким у вас укладено трудовий договір, хто є вашим роботодавцем та здійснює господарську діяльність у даному закладі, ні в жодному разі не було отримано відповіді, лише «Ну вони там десь в Києві і всі документи в них там». «Телефоні господарі» вперше чують, що потрібно погоджувати режим роботи закладу згідно вимог Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Луцька, затверджених рішенням міської ради від 23.12.2008 із змінами внесеними рішенням міської ради від 05.06.2018 № 42/93. Відповідь одна : «Режим роботи на дверях закладу» попре те що заклади за вивісками «Космолот» та «Спорт лото», «Лото» працюють в цілодобовому режимі роботи, який потребує погодження виконкомом міської ради. За вказане правопорушення відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення було складено шість постанов про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.182 КУпАП.

Ні в жодному закладі в «Куточку споживача» (там де куточок наявний) не розміщена інформація щодо суб’єкта господарювання, котрий здійснює господарську діяльність саме у даному закладі.

Читайте також: Луцький замок заростає чагарниками (ФОТО)

У закладах «Супер лото» (пр.Соборності,14а), «ЛОТО» (пр.Соборності,4), «Лото маркет» (пр.Соборності, 22), «Космолот» (пр. Волі, 35), «Фаворит спорт» (пр.Волі,64), «Спорт лото» (віл.Рівненська,25), як і в інших закладах де пройшли рейди, з працівниками не укладено трудові відносини відповідно до вимог КЗпП. Деякі працівники змогли показати лише цивільно правові договори на надання послуг по розповсюдженню державних лотерей, хоча виконують роботу перебуваючи в закладі.

Перебування неповнолітніх у вищевказаних закладах виявлено не було. Робоча група не змогла потрапити у такий заклад як «Спорт лото» (вул.Чехова,2) оскільки двері закладу були замкненні. Напевне, спрацював телефон попередження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити