image
 |  0 11 Липня 2023 | 23:31

У Луцьку піднімають тарифи на вивезення сміття

У Луцьку планують на 9,5% підвищити вартість вивезення сміття. Про це йде мова у проєкті рішення виконавчого комітету Луцької міської ради «Про скориговані тарифи на послуги, що надаються Луцьким спеціальним комунальним автотранспортним підприємством «Луцькспецкомунтранс».

Розрахунок скоригованих тарифів на послуги поводження з побутовими відходами здійснено відповідно до Індексів зміни цін індивідуальної складової витрат (за якими відбулися зміни), встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 № 1010 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами».

Разом із коригуванням податків здійснено коригування витрат на паливо (бензин, дизель) відповідно до цін, передбачених укладеним Договором на їх постачання та враховуючи те, що на час дії воєнного стану на паливо встановлювали нульовий акциз і ПДВ у розмірі 7 % замість 20 %.

Відповідно ціни на дизпаливо у плановому розрахунку враховані в розмірі 50,35 грн/л(з ПДВ), в діючому тарифі - 54,57 грн/л, на бензин - 51,36 грн/л (зПДВ), в діючому тарифі - 53,50 грн/л.

В діючому тарифі вартість матеріалів та вартість отриманих послуг відображається з врахуванням сум ПДВ, у плановому тарифі до сум витрат застосовано індекси зміни цін індивідуальної складової витрат для зменшення собівартості послуг(без ПДВ).

В середньому тарифи на послугу з поводження з побутовими відходами, що надається автотранспортом комунального підприємства, підвищиться на 9,5 відсотків. Найбільш відчутно зросте вартість вивезення рідких побутових відходів транспортом автопідприємства та захоронення побутових відходів, які вивозяться транспортом споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку освітять вулицю за 1,5 млн грн

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити