image
 |  2 1 Грудня 2020 | 17:14

У Луцьку підприємці вийшли на акцію захисту малого бізнесу

Понад 300 підприємців Луцька зібралися сьогодні під стінами Волинської ОДА на акцію захисту малого бізнесу.

Про це інформує власкор "ВолиньUА".

Участь в акції взяли підприємці з Центрального, Завокзального, Північного ринків, а також торгового центру Ювант.

У коментарі власкору "ВолиньUA" учасниця пікету, член ініціативної групи підприємців Центрального ринку Наталія Шафета розповіла, що сьогодні підприємці можуть святкувати "маленьку перемогу". Однак, потрібно боротися далі.

"Це є «маленька перемога» На моменті це відтермінування смерті малого бізнесу. Для того щоб працювати надалі спокійно та з впевненістю про майбутнє, необхідно щоб рада прийняла альтернативні Закони розроблені підприємцями, де визнано що тотальна фіскалізаціі це смерть малого бізнесу. Де визнано, що РРО потрібні у великих підприємствах, супермаркетах, торгових мережах, а для малого підприємця впровадження РРО - це смерть спрощеної системи та перехід до ведення бухгалтерського обліку, що не кожен зможе робити", - зазначила Наталія Шафета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині на будівництво школи, яку обіцяв побудувати ще екс-губернатор, можуть виділити 10 мільйонів з держбюджету (ФОТО)

Додамо, що сьогодні парламент відтермінував введення касових апаратів для фізосіб підприємців 2-4 групи до 1 січня 2022 року. Депутати встигли зареєструвати альтернативний 4439-1 «Законопроект передбачає встановлення граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування для першої – третьої груп платників єдиного податку у розмірах мінімальної заробітної плати: - для першої групи - 245 розмірів МЗП; - для другої групи - 1230 розмірів МЗП; - для третьої групи - 1720 розмірів МЗП.

Також виключена норма про механізм повної компенсації покупцям та скасовано штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів під час розрахунків.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити