image
 |  7 24 Липня 2019 | 21:33

У Луцьку планують відремонтувати очисні споруди за 400 мільйонів

У лютому 2019 року КП «Луцькводоканал» вийшов на завершальну стадію залучення інвестицій на модернізацію своїх обєктів, з яких найбільше коштів буде спрямовано на очисні споруди в Липлянах

Майже 12 млн євроінвестицій, а це – близько 400 млн грн – буде спрямовано на передбачені заходи, серед яких – вкрай необхідна місту модернізація очисних споруд, - пише Захід.Медіа

24 червня у Києві відбулася основна зустріч ряду міністерств України, Європейського банку та КП «Луцькводоканал». Під час зустрічі одразу запросили до Луцька технічних експертів для початку практичної роботи.

27 червня у Луцьку відбулась зустріч з технічними експертами, які є провідними фахівцями з країн Європейського союзу – Німеччини, Австрії, Португалії, Литви. Участь у зустрічі взяли перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, експерти, які представляють французьку компанію SAFEGE, і надаватимуть технічний супровід та здійснюватимуть ряд підготовчих заходів.

Луцьк і Рівне – перші міста в Україні серед 22 міст-претендентів, які залучили технічну підтримку з боку Європейського інвестиційного банку.

Процес підготовки, виготовлення технічної документації та всіх запланованих заходів не перевищуватиме 10 місяців, далі почнеться активна фаза реалізації проекту. Його головна мета – захист довкілля завдяки модернізації очисних споруд. Також модернізація оптимізує потужність очисних, забезпечить якісний та сучасний рівень очищення стічних вод. Проект покликаний захистити навколишнє середовище, що є важливим кроком для збереження екології Волині. В рамках проекту також передбачається реконструкція частини центрального водогону Луцька, запровадження ряду енергозберігаючих технологій.

Варто зауважити, що Луцьк і Рівне – перші міста в Україні серед 22 міст-претендентів, які залучили технічну підтримку з боку Європейського інвестиційного банку.

За словами заступника директора з маркетингу та управління інвестиційною діяльністю КП «Луцькводоканал» Анатолія Марчука, представники Європейського інвестиційного банку та компанії SAFEGE ознайомилися з діяльністю Луцького підприємства, обговорили план дій, узгодили технічні моменти і уже працюють над першочерговими заходами.

Джерело: КП Луцькводоканал

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В екології розповідають, що «Луцькводоканал» не причетний до смороду в обласному центрі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити