image
 |  0 12 Липня 2021 | 12:47

У Луцьку покажуть спільний українсько-грузинський театральний проєкт (ФОТО)

Спільний українсько-грузинський проєкт після трьох прем’єрних показів в Грузії: у Ланчхуті і Тбілісі, тепер покажуть у Луцьку!

Українські прем’єри вистави «46 ДОТИКІВ» відбудуться 16 і 17 липня у просторі «ГаРмИдЕр ангар-stage», - інформують у Театрі-студії "ГаРмИдЕр".

У театральне міжсезоння «ГаРмИдЕр» підготував для своїх шанувальників щось особливе! «46 ДОТИКІВ» — грузинсько-українська вистава, яку створили в 2021 році в м. Ланчхуті актори нашого театру спільно із акторами із Сакартвело на чолі з режисером Отаром Катамадзе. Ідея у творців проєкту — державного театру імені Егнате Ніношвілі (м. Ланчхуті, Сакартвело) і незалежного театру «ГаРмИдЕр» (м. Луцьк, Україна) створити спільний проєкт виникла ще два роки тому, коли гармидерівці їздили в Батумі на міжнародний театральний фестиваль з «Апокрифами» Лесі Українки.

Четверо акторів «ГаРмИдЕру» Юлія Яцун, Сергій Панас, Анна Співачук та Вадим Хаїнський та 4 грузинські актори Марина Бурдулі, Маріам Зарідзе, Бачі Хухунаішвілі, Пато, розказуватимуть кожен на своїй мові свою історію. Усі 8 історій переплітаються спільною темою любові і дружби, ненависті і взаєморозуміння, війни і смерті…

«У виставі є декілька основних тем, які важливі для всіх – незалежно від національності. На кожну з цих тем під час репетицій ми ділилися своїми емоціями, переживаннями, особливо про війну» — розповідає акторка Юлія Яцун.

Музика до вистави народжувалася також під час репетицій, її разом із режисером написав молодий грузинський композитор Зура Зарідзе.

«Я хвилювалася як гармидерівські актори без знання мови, ймовірно, з іншою акторською школою, не на своїй території (у Сакартвело) за місяць зможуть стати частиною іншого колективу. Але результат перевершив усі очікування — вони стали сім'єю, яка створила прекрасну історію про любов і смерть. Я в трепетному очікуванні живого перегляду і хочу, аби ви наші дорогі глядачі теж не прогавили цю нагоду!», - прокоментувала проєкт керівниця театру «ГаРмИдЕр» Руслана Порицька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині відзначає поважний ювілей зв'язкова УПА Марія Семенюк (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити