image
 |  4 12 Лютого 2020 | 23:01

У Луцьку потребує ремонту будинок, що зберігає свою автентичність (ФОТО)

У Луцьку на Ковельскій, 18 руйнується унікальний автентичний житловий будинок.

Повідомляє про стан будинку у соціальній мережі Фейсбук депутат Луцькради від ВО «Свобода» Андрій Білан.

Будинок якому понад сто років зберіг до наших днів свою автентичність. Сьогодні його жителі готові співфінансувати ремонт будинку, однак, місцева влада їх не чує.

Покрівля будинку просвічується та протікає. Тому першочергово потрібно робити ремонт даху.

«Дійсно, унікальний будинок знаходиться у Луцьку на Ковельській, 18. Там, не виходячи з приміщення, можна побачити зорі, або ж знати про опади за вікном. Покрівля будинку, як решето, просвічується у всіх ракурсах», - резюмував Білан.

«Будинок, якому 113 років, який до сьогодні зберіг у собі велику кількість автентичних «родзинок», а це двері, металева сходинкова клітка, автентична плитка у під’їзді, ковані балкони. З фото ми можемо побачити реальну картину, в якому стані цей житловий будинок і, що після ремонту він може стати вишуканим об’єктом архітектури», - зазначає депутат.

Як інформує Андрій Білан, мешканці зберегли до наших днів автентичні об’єкти та готові реставрувати автентичні двері, балкони та вікна на умовах співфінансування з Луцькою міською радою. Найбільша проблема наразі - це аварійний дах, який потребує негайного ремонту

Нагадаємо, що сто років тому у цій будівлі функціонував готель. У наші дні, це житловий будинок.

        

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити