image
 |  27 21 Січня 2022 | 23:32

У Луцьку приватна компанія претендує на вільну ділянку під АЗС

Луцькі депутати відтермінували виділення вільної земельної ділянки під АЗС.

Про це стало відомо під час засідання постійної депутатської комісії земельних відносин.

У Луцьку земельна комісія зняла з розгляду питання про виділення вільної земельної ділянки для АТ «Концерн Галнафтогаз» прощею 40 сотих на Львівській, 75-а. Компанія просить надати на 5 років в оренду землю, для будівництва та обслуговування торгово-сервісного.

АТ «Ко́нцерн Галнафтога́з» — українська компанія, власник однієї з найбільших мереж автозаправних комплексів в Україні - «ОККО». Розмір статутного капіталу 195 265 228,68 грн.

Згідно документів, на земельній ділянці зареєстровано нерухоме майно, а саме не завершене будівництво (готовністю 4%). По-факту на малій площі земельної ділянки знаходяться рештки бетонних блоків, які вже давно розвалились. Очевидно – це і є ті 4% готовності. В 2000-х роках була поширена така практика дерибану комунальних земель. Коли на орендованій землі ставили декілька будівельних блоків, реєстрували – це як початок будівництва (4% готовності) і таким чином лишали першочергове право використання даної земельної ділянки за собою.

Рештки 4% готовності будівництва на Львівській,  75-в.

Земельна ділянка на Львівській, 75-в знаходиться над дорогою Луцьк – Львів, навпроти автостанції №2 за ринковою ціною вартує декілька мільйонів гривень. Продаж її з аукціону дозволив би провести прозорий і чесний продаж землі потенційному інвестору й наповнити міський бюджет.

Бо в реаліях, так званий початок будівельних робіт давно зник і лишився лише на паперах проєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку хочуть збудувати величезну автозаправку «UPG» в житловому районі

Нагадаємо, що в грудні 2021 року Луцька міська рада погодила оренду землі для Товариства з обмеженою відповідальністю «ФОРТУНА-ПЛЮС» ЛТД для зведення автозаправки в багатожитловому районі Луцька, по вулиці Гордіюк, 14-а.

«ВолиньUA» надалі моніторитиме ситуацію із даною земельною ділянкою в районі Львівської.

          

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити