image
 |  0 21 Червня 2020 | 11:21

У Луцьку проблеми з паркуванням і автомобілів, і велосипедів

Виходячи з відповідей на пої попередні звернення, роблю висновок, що в облаштуванні велосипедних доріжок місто не зацікавлене. Хоча за останні три місяці велосипедистів на вулицях міста побільшало як мінімум разів в десять. В принципі це й можна було чекати, адже люди, які керують містом, велосипедами по ньому не пересуваються. Як кажуть, "ситий голодного не розуміє". І Європа нам тут точно не приклад.

Таку думку висловив Михайло Конюх на сайті Відкрите місто.

"Але є ще одне болюче питання, яке пов"язане з велосипедами. Це парковки для велосипедів. Якщо біля невеликих магазинів власники їх ці парковки намагаються облаштовувати, то наявність таких парковок біля торгових центрів - це як виключення з правил.

"Промінь" - це виключення з правил, там така стоянка є.

Торговий центр "Глобус" (Тор-Ба) - така парковка відсутня, там в принципі і сама стоянка для авто вже давно практично знищена, але ніде хоча б маленької стоянки для велосипедів немає.

"Гостинець" - теж не виявив. "Ювант" - не знайшов.

"Караван" - міністоянка, фото прикладаю. На фото, це те, що людям вдалося розмістити як на стоянці, так і навколо.

"Варшавський" - стоянки немає.

Завокзальний, чи "варшавський" ринок - величезна територія, але ніде ні однієї стоянки для велосипедів, кому повезло, той біля "Каравану" велосипед поставив, а всі інші по периметру ринку, хто де і як придумав, ставлять свої велосипеди біля огорож, стовпів, по периметру всього ринку. А потім жаліються, що велосипеди крадуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку на Центральному ринку затримали росіянина, який прикидався волонтером

Біля Там-Таму - стоянка є, хоча її розмір бажано було б збільшити, тому що біля Порт-Сіті таких стоянок практично немає і всі ставлять свої велосипеди на стоянці біля Там-Таму.

Плюс ще є багато інших магазинів та торгових центрів, про які я не згадав.

Та навіть біля центру обслуговування абонентів "Волиньгазу" на пр. Молоді, 14А такого місця немає, а є ще ж такі центри обленерго, водоканалу.

Чи входить в компетенцію влади міста посприяти жителям міста в цьому питанні? На це ж напевно не потрібно великих коштів, Тим більше, що напевно це буде робитися не за кошти міста, якщо взагалі буде робитися... Не завжди ж займатися глобальними проектами і мільйонними сумами. Просто людям реально дуже незручно, коли вони приїжджають до якогось магазину чи офісного центру велосипедом і в них виникає проблема - а де ж поставити сам велосипед. На даний момент, в умовах обмежень для міського транспорту, дуже часто - відсутності транспорту з прилеглих до Луцька населених пунктів, велосипед може бути практично єдиним транспортним засобом, щоб добратися і здійснити необхідні покупки", - йдеться у дописі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити