image
 |  0 15 Квітня 2019 | 13:28

У Луцьку пропонують затвердити програму реставрації історичних пам’яток

У Луцьку пропонується ухвалити програму реставрації історичних вхідних дверей, вікон та балконів будинків під назвою «Автентичний Луцьк».

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» повідомив автор програми, депутат Луцької міськради від ВО «Свобода» Андрій Білан.

«Програма розрахована на 2019 – 2020 роки. Збереження історико-культурної спадщини у Луцьку та відновлення автентичності об’єктів на будинках культурної спадщини в історичній частині міста є актуальним питанням. Адже Луцьк має приваблювати туристів, розвивати туристичну сферу. Для цього доцільно залучити кошти бюджету. Затвердження програми сприятиме проведенню реставраційних робіт у історичній частині міста. А це створюватиме відповідну ауру історичності, зберігатиме дух минулих епох», - прокоментував основну мету програми Андрій Білан.

У 2019 році серед списку об'єктів, які підлягають реставрації у Луцьку – вхідні двері по вулицях Словацького, 1, Крилова,3, Кривий Вал, 32, Лесі Українки,7, Ковельська,18. Всього у поточному році пропопонується виділити 400 тисяч гривень з міського бюджету. У 2020 році ця сума зросте до 1 млн гривень.

Частка співфінансування на реставрацію дерев’яних дверей становить: 70% - місто, 30% - власник; вікон: 60% - місто, 40% - власник; балконів: 70% - місто, 30% - власник.

Двері вулиця Словацького, 1.

 Двері вулиця Крилова, 3.

  Двері вулиця Кривий Вал, 32

Двері вулиця Лесі Українки, 7.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити