image
 |  2 5 Грудня 2018 | 16:47

У Луцьку розповіли, як ефективно лікувати хворих на інсульт

Для ефективного лікування хворих на ішемічний інсульт важливо вчасно доставити пацієнта у медичний заклад і забезпечити проведення тромболізису препаратом «Актилізе».

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» повідомила кандидат медичних наук, завідувач відділення неврології Волинської обласної клінічної лікарні Ольга Шульга.

«Сьогодні у Луцьку проходить спеціалізований тренінг європейської ініціативи Angels. Захід проводиться з метою покращення надання медичної допомоги хворим з гострим ішемічним інсультом. Наша мета – збільшити відсоток пацієнтів з інсультом, які потрапляють у лікарняні заклади, в той період, коли їм можна провести тромболізис. А це – перші 3,5 години. Якщо у Луцьку транспортування хворих відбувається досить оперативно, то в центральних і північних районах області ситуація суттєво гірша», - відзначила Ольга Шульга.

Також медик відмітила, що для ефективного лікування інсульту вагома роль належить державній та інформаційній підтримці, а також рівню поінформованості населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат волинських бійців розповів про найважчу волонтерську справу

«Нам потрібно безперебійне забезпечення препаратом «Актилізе». Це єдиний препарат, який використовується для проведення тромболізису при ішемічному інсульті. Ми отримуємо його за державною програмою, але це становить близько 40 доз у рік, що замало. Все-таки потрібне створення регіональної обласної програми, яка могла би забезпечити більшу кількість пацієнтів з гострим ішемічним інсультом даним препаратом», - додала Ольга Шульга.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити