image
 |  0 13 Серпня 2020 | 10:16

У Луцьку «швидка» запрацює по-новому

У Луцьку запрацювала нова програма для виклику швидкої. Вона дозволяє лікарям екстреної медичної допомоги швидше приймати виклики від пацієнтів, - розповів Суспільному керівник обласного Центру екстреної допомоги та медицини катастроф Володимир Шмаль.

Комп’ютерне устаткування коштує 4,5 мільйони гривень. Гроші виділило профільне міністерство за співфінансування з обласною радою, - розповів Володимир Шмаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Підгайцівській сільраді під Луцьком приховали інформацію про виділені земельні ділянки за останні 5 років

Телефонні виклики швидкої з усієї області надходять до Центральної диспетчерської. Дзвінки з лінії “103” автоматизували. Інформація про людину, яка звертається за меддопомогою, заповнюється в електронній формі. Раніше усе нотували на папері й це, за словами завідувача диспетчерської Станіслава Лініка, забирало час. Зараз, каже, передача звернень пацієнтів триває до пів хвилини. "Воно все на комп’ютері висвічується: адреса, телефон. Відповідно бригада реагує на це звернення, де є всі дані. Також вказується номер телефону, якщо бригада не може знайти село. Тоді бригада передзвонює та уточнює, куди саме їхати", - розповідає Станіслав Лінік.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити