image
 |  11 18 Жовтня 2023 | 10:53

У Луцьку скаржаться на роботу сервісного центру МВС

У волинському сервісному центрі МВС (колишнє МРЕО), куди звертаються щодо розв'язання питання оформлення та переоформлення транспортних засобів, здачі водійських іспитів та отримання посвідчень тощо, черги у кілька десятків людей щодень.

Люди обурюються та висловлюють різноманітні припущення, чому так відбувається, пише ВСН.

У волинських онлайн-спільнотах не вщухає обурення щодо черг у волинському сервісному центрі МВС. Люди нарікають на владу та висловлюють припущення, чому відбувається скупчення біля цієї установи.

«Простояв з 5 ранку, без толку...», «побронювали все онлайн і тепер продають талони...», «МРЕО - це окремий вид підприємницької діяльності...», «грошей їм треба...», - пишуть волиняни у соціальних мережах.

У Регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС у Волинській області в коментарі виданню зазначили, що в середньому на день там видають 50 талонів на різні послуги. А кількість талонів генерується відповідно до кількості адміністраторів.

«Якщо хтось з адміністраторів захворів, відповідно, талонів генерується менше. Також вивантажуються вони рандомно, тобто не тільки вранці. Потрібно моніторити протягом дня», - пояснюють у сервісному центрі.

Також там запевняють, що набагато простіше взяти талон онлайн, проте люди, в більшості, чомусь навіть не намагаються цього зробити.

«Не розумію, для чого приходити о 5 ранку, якщо ми працюємо з 8 години? Люди самі штучно створюють ці черги. Талони на будь-яку послугу можна взяти онлайн, вони є. Якщо розпланувати наперед, то взяти талон можна саме на потрібну дату. Наразі вільні талони є через два тижні», - розповідає адміністраторка.

Єдине, на що не можна взяти талон онлайн - іспит з водійської практики. Проте це скоро зміниться, кажуть у сервісному центрі.

«Стосовно іспиту з практики, дійсно, потрібно брати талон у нас в терміналі, а найближчі дати - через два тижні. Але і така функція скоро буде доступна у онлайн-форматі. Якщо людині вкрай терміново, то вона може взяти талон у Рівненській області та пройти іспит там, адже зараз можна не прив'язуватися територіально до конкретного міста чи області. А також є позитивні зміни: віднедавна майбутні водії можуть протягом двох років, раз на 10 днів пересклати цей іспит в разі нездачі».

У місцевих онлайн-спільнотах волиняни висловлюють обурення не тільки щодо черг, а й підозрюють, що недобросовісні люди бронюють наявні талони та згодом їх продають тим, хто не хоче чекати своєї черги. У сервісному центрі таке явище повністю заперечують, мовляв, це неможливо:

«Це не можливо. Особа, яка бере талон - бере його суто на своє ім'я. Якщо онлайн - то реєстрація також потребує авторизації через особисті дані, тому такі версії неправдиві».

Аби взяти талон на потрібну дату, кажуть адміністратори, - плануйте заздалегідь, приблизно за два тижні до неї. Забронювати обраний день та годину можна на офіційному сайті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити