image
 |  5 8 Листопада 2019 | 16:36

У Луцьку стартував другий день фестивалю «Оберіг-2019» (ФОТО)

Другий день фестивалю відкрив соліст гурту Чорні черешні Юрій Поліщук піснею про Волинь. У вступному слові він зазначив, що популяризація української авторської пісні формує фундамент для виховання молодого покоління.

Про це інформує власкор ВолиньUA.

"На нашому прикладі навчаються майбутні таланти, формується свідомість. Вірю, що посіяні зерна не пропадуть даремно, відкриють нові таланти".

Читайте також: У Луцьку втретє стартував відроджений фестиваль «Оберіг-2019» (ФОТО)

"Я давно став фанатом авторської пісні, ще на перших фестивалях "Оберегу". Авторська пісня має довгу історію. Тут немає фальші, є лише голос виконавця і його гітара. Українські барди несли в народ українську свідомість. Саме тому у 1930-ті роки радянська влада знищила усіх українських бандуристів. Щодо світових зірок, то тут почесне місце належить Бобу Діланну. Це був кумир молоді 1960 - 80-х років. І авторська пісня стала не лише відображенням ліричних, а й політичних, соціальних мотивів. І зараз вона посідає гідне місце у світовій культурі", - зазначив ініціатор відродження фестивалю, депутат Волинської облради Сергій Сівак (фракція ВО "Свобода").

Загалом у цьогорічному фестивалі - близько 100 учасників.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити