image
 |  13 1 Січня 2020 | 19:07

У Луцьку та Горохові вшанували пам'ять Провідника ОУН Степана Бандери (ФОТО)

В обласному центрі Волині та місті Горохові молитвою та громадським віче вшанували 111-у річницю від дня народження головного Провідника ОУН Степана Бандери.

У Луцьку представники націоналістичних кіл та патріотичної громадськості традиційно зібралися на площі Героїв Майдану, де освячене місце під спорудження пам'ятника Степанові Бандері.

Молитву на місці спорудження пам'ятника відслужили священики ПЦУ. Присутні поклали квіти до підніжжя майбутнього монументу, вшанували пам'ять українських Героїв хвилиною мовчання.

Як зазначив у своєму виступі заступник голови Волинської "Свободи", депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик, нинішня влада найбільше боїться бандеризації країни.

"Зі Степаном Бандерою воюють і після його смерті. Воюють москалі, бо Бандера є прапором визвольної боротьби українців за свою державу. Воюють поляки, бо теж розуміють, що націоналістична Україна почне домінувати в геополітиці. Боїться і теперішня влада на чолі з Зеленським, бо хоче бачити Україну аморфною. Без мови, ідеології, віри, культури, вулиць і проспектів імені наших національних героїв. Нашим героям сьогодні оголосили війну, добровольців і волонтерів саджають за грати, націоналістам оголошують підозри...

Влада кинула нам виклик, але вони не розуміють, що бандерівців ще ніхто ніколи не зламав і не зламає. Наша боротьба триває, і вона закінчиться перемогою ідей Провідника ОУН", – наголосив Олександр Пирожик.

Про роль і значення Провідника ОУН у нашій історії та історичні паралелі з сучасністю промовляли також учасник російсько-української війни, член комбатантського об'єднання "Легіон Свободи" Сергій Зиза, кандидат наук із соціальної психології, професор Олексій Колісник, член міського комітету ВО "Свобода" Володимир Пшибельський, голова Ківерцівської районної організації ВО "Свобода" Анатолій Пушкін, інші виступаючі.

Аналогічний пам'ятний захід провели волинські свободівці і в місті Горохові. Пам'ятне слово про Степана Бандеру мав голова Горохівської міської організації ВО "Свобода" Леонід Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я хочу ходити проспектом Бандери, а не Сталіна, - Сєнцов відповів Зеленському

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити