image
 |  0 24 Вересня 2020 | 15:09

У Луцьку вартість тепла буде розбиватися на весь рік?

Вартість спожитого тепла та гарячої води у Луцьку вирішили нараховувати по-новому. Така необхідність виникла, щоб зменшити заборгованість населення перед ДКП "Луцьктепло".

Про це повідомив на засіданні виконкому міськради директор департаменту економічної політики Борис Смаль, - пише Суспільне Волині.

Борги населення перед ДКП "Луцьктепло" становлять 90 млн гривень. Від так підприємство боргує "Волиньгаз" та "Волиньобленерго". У період міжсезоння, коли підприємство не надає послуги населенню та юридичним особам з теплопостачання, обігових коштів "Луцьктепло" немає. Відтак не може проводити ремонті роботи, боргує заробітну плату працівникам, - розповів директор Іван Скорупський.

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль розповів, що ДКП «Луцьктепло» буде надавати послуги за двоставковим тарифом на тепло та постачання гарячої води. Так, нові тарифи міститимуть постійну і змінну частини. Зокрема, за виробництво однієї гігакалорії лучани платитимуть впродовж року, змінна частина – вартість спожитої гігакалорії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулиці втрачених можливостей: лучанка з інвалідністю розповіла про «доступний» Луцьк

«Це дасть можливість компенсувати собівартість виробленого тепла і знизить в середньому тариф на 26 %», - відзначив Смаль.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити