image
 |  13 14 Вересня 2019 | 23:32

У Луцьку вчили надавати першу медичну допомогу (ВІДЕО)

Лучан вчили надавати першу медичну допомогу

Як надавати першу медичну допомогу, навчали на Театральному майдані у Луцьку. Акцію зініціювало обласна організація Товариства Червоного Хреста і приурочила до Всесвітнього дня першої допомоги.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

Студентка Наталія Ройко надає першу медичну допомогу. Каже: знає, якщо людина без свідомості і дихає, її потрібно покласти на бік. 

 Наталія Ройко, вчилася надавати першу медичну допомогу: «Це було наближено до справжніх умов. Дійсно переживала, такого я ще не робили. Такої медичної допомоги я не надавала. Це, дійсно, потрібно усім знати.»

Діана Вознюк, вчилася надавати першу медичну допомогу: «Я також практикувалася надавати першу медичну допомогу, маю новий досвід. Насправді, кожна людина має вміти надавати її. Бо ніхто не знає, у яку ситуацію потрапить і, що з нами у житті може трапитися.»

Анна Коварнова, лучанка : «Я сьогодні була потерпіла. У справжніх умовах, бо таке може бути з кожним: на вулиці, будь де, може бути кровотеча. Ми у справжніх умовах надавали і на справжній людині, надавали допомогу, яка вона має бути.»

Тренер з першої допомоги Наталія Домбровська розповідає, сьогодні навчали робити штучне дихання, перев’язки, зупиняти кровотечі.

Наталія Домбровська, тренер з надання першої медичної допомоги: «Зазвичай люди, або бояться підходити, навіть якщо у них є якісь елементарні знання - вони всеодно бояться їх застосовувати. В декого є ще такі уявлення про першу допомогу застарілі. Починають для прикладу кровотечі крутити джгути. Коли у людини непрохідність дихальних шляхів стороннє тіло піднімати і рухати, і всі ці стереотипи ми намагаємося “ламати” і замінити новими знаннями.

На Театральному майдані лучан навчали надавати першу медичну допомогу впродовж двох годин.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити