image
 |  18 9 Листопада 2023 | 18:32

У Луцьку відбулася експертна дискусія на тему "Філософія української перемоги - розпад російської імперії" (ФОТО)

У Луцьку в приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулася експертна дискусія на тему "Філософія української перемоги - розпад російської імперії" за матеріалами Х Бандерівських читань.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Під час заходу експерти та науковці обговорили концепцію української перемоги, складовою якої є розпад російської імперії та утворення на її теренах незалежних держав.

Захід відкрив Юрій Сиротюк, директор Недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень», заступник голови ВО "Свобода", молодший сержант 5 окремої штурмової бригади. Він звернувся до присутніх через онлайн підключення з фронту.

"Війна з росією відбувається на різних фронтах і не лише у фізичному просторі. Перемога у мізках людей не менш важлива, ніж перемога на полі бою. Гарантувати суверенітет України в майбутньому може лише знищення такого утворення як російська імперія. На жаль, зараз військові дії відбуваються лише на території України. Ми нічого не зробили для того, щоб вони поширилися на росію. Щоб у росії відкрилися внутрішні фронти війни за звільнення поневолених народів. У цьому полянає нас шанс розвалити імперію зла", - зазначив у виступі Юрій Сиротюк.

Перший заступник голови Волинської обласної ради, представник ВО «Свобода» Юрій Поліщук подякував працівникам музею за організацію зустрічі та науковцям, які завітали на захід.

"Щоб здолати такого ворога як росія, ми маємо мислити стратегічно, не лінійно. Позбуватися комплексу меншовартості, щоб ставити глобальні цілі. Адже історія- це наука, яка вчить як будувати майбутнє з огляду на минуле", - наголосив Юрій Поліщук.

Керівник дослідницьких програм «Українських студій стратегічних досліджень Юрій Олійник розповів коротку історію руху за звільнення поневолених народів росії і участь в цьому процесі УПА та інших українських сил.

"Росія зовні здається великою силою. Але всередині в ній є багато протиріч. Її державні механізми не такі стійкі і сталі як нам видається. Бунт Пригожина і короткотерміновий колапс російської влади - яскравий тому приклад. Головне питання - чи буде бунт на території російської федерації спрямовано у політичне русло".

Олександр Чупак, керівник економічних програм «Українських студій стратегічних досліджень», акцентував увагу на стан російської економіки. Експерт зазначив, що росії вдається пристосовуватися і продовжувати війну через обмеженість військової допомоги Україні та обмежену дію санкцій.

Людмила Пінчук, доктор філософії провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею, акцентувала увагу на тому, що Україні слід формувати новий порядок денний щодо підтримки визволення поноволених народів.

Тарас Літковець, заступник декана факультету з виховної роботи, старший викладач кафедри політології та державного управління Волинського національного університету наголосив, що основа для дезінтеграції росії - поразки російської армії на фронті.

"Саме поразки росії на фронті будуть головною підставою для внутрішніх процесів дезінтеграції. Росіяни завжди зневажали слабких лідерів. Тих, хто зазнав краху. І це автоматично дестабілізувало внутрішньополітичну обстановку в імперії", - зазначив у виступі Тарас Літковець.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити