image
 |  0 5 Березня 2021 | 10:56

У Луцьку відбуваються навчання мобільних бригад з імунізації

Фахівці-медики, які попередньо пройшли навчання для тренерів щодо вакцинації від COVID-19 (від Бюро ВООЗ в Україні), 4 - 5 березня навчають членів 4-х мобільних бригад, які в подальшому вакцинуватимуть волинян. У Луцьку навчання відбуваються у приміщенні Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Волинський обласний центр громадського здоров'я.

По одній мобільній бригаді створено на базі КП «Луцький центр первинної медичної допомоги №1», КНП «Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги» та дві – на базі Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання. Також 2 мобільні бригади з імунізації пройшли відповідні навчання, організовані Бюро ВООЗ в Україні (м. Київ).

Теми тренінгів для мобільних бригад і пунктів щеплень включають: огляд етапів вакцинації, транспортування та зберігання вакцин, способи транспортування, введення вакцин, протипокази до вакцинації, діагностику анафілаксії та надання першої допомоги, а також фіксацію та звітність даних про щеплення.

Навчання проводять тренери:

Ірина Грабовська-Микитюк, лікар-імунолог дитячий, фахівчиня з імунопрофілактики Волинський обласний центр громадського здоров'я;

Мар’яна Дмитрук, сімейна лікарка, членкиня правління ГО «Батьки за вакцинацію»;

Анатолій Каленюк, лікар Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф;

Галина Дмитерчук, медична сестра Луцького центру первинної медичної допомоги.

Як повідомив в. о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Роман Рудоквас, на сьогодні першу дозу вакцини AstraZeneca (Covishield) в області отримали 363 особи. Загалом в область привезли 14 200 доз вакцини проти COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині створили 6 мобільних бригад для вакцинації від COVID-19

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити