image
 |  9 3 Грудня 2019 | 12:54

У Луцьку відбувся чемпіонат із тхеквондо (ВІДЕО)

Білі кімоно та команди корейською – у Луцьку відбувся чемпіонат із тхеквондо. Окрім волинської збірної, були і спортсмени із Рівного. Учасники змагалися у трьох різних дисциплінах тхеквондо.

Про це йдеться в сюжеті «12каналу».

Комплекс прийомів, що виконуються в логічно обґрунтованій послідовності в карате називається «ката». А в тхеквондо - Туль. Тут учень імітує поєдинок з кількома суперниками.

Мусуль – це власне поєдинки між двома учасниками. Якщо знову провести аналогію з карате, то це - спаринги. В загальному, на змаганнях було близько ста спортсменів. Участь брали як хлопці, так і дівчата. Усі різних вікових категорій: від 6 до 18 років.

За словами фахівців діткам, які вирішили займатися тхеквондо, важливо донести, що це не просто вид спорту, а мистецтво. Усі прийоми та команди вигукуються корейською і їх необхідно знати. Та найважливіше, кажуть тренери, змалку розвивати техніку ніг.

Те, що тхеквондо дисциплінує та розвиває особисті якості підтверджують і самі спортсмени.

Змагаються учасники за звання чемпіонів. Адже кожна перемога – ще один крок до вищого ступеню у тхеквондо, себто до поясу іншого кольору.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити