image
 |  11 13 Лютого 2022 | 14:22

У Луцьку відбувся «Марш правих традицій» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

12 лютого у Луцьку відбувся «Марш правих традицій», приурочений 128-ій річниці заснування Всеукраїнської молодіжної організації «Сокіл».

Напередодні заходу голови Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок та Всеукраїнської молодіжної організації «Сокіл» Юрій Чорнота та його заступник Максим Новицький, очільник Волинської «Свободи» Анатолій Вітів, перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук та керівник Луцької міської організації ВО «Свобода» Микола Федік вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні.

 

Учасники маршу зібралися у сквері генерал-хорунжого армії УНР Олекси Алмазова.

Невдовзі присутні сформували колони та рушили проспектом Волі у напрямку до Театрального майдану. На акції помітні прапори ГО «Сокіл», ВО «Свобода», а також червоно-чорний та державний стяг України.

        

Марш супроводжується барабанним боєм і вигуками патріотичних гасел. У колоні крокують воїни Легіону Свободи. Історичний зв'язок з минулим символізують одягнені у військові однострої лицарі часів Русі, Волинсько-Галицької держави, козаки.

           

Під час смолоскипної ходи очільники націоналістичних організації поклали квіти до Стели Героїв небесної Сотні на Театральному майдані та вшанували Героїв хвилиною мовчання.

  

 

 Учасники акції запалили смолоскипи та фаєри, як символ боротьби та вірності ідеї.

 

                             

           Марш завершився в історичній частині міста на Замкові площі. Тут відбувся короткий мітинг та покладання квітів до пам’ятного знаку жертв політичних репресій.

     До присутніх звернулися голова Всеукраїнської молодіжної організації «Сокіл» Юрій Чорнота, заступник голови «Соколу» Максим Новицький.

«Сила, ініціативність, цілеспрямованість та рішучість, а не слабкість, покора і пасивне ставлення до світу, формують націю та державу, - наголосив у виступі Юрій Чорнота.

На фото голова Всеукраїнської молодіжної організації «Сокіл» Юрій Чорнота

Учасників Маршу привітав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, перший заступник голови Волинської облради, свободівець Юрій Поліщук.

«Сокіл» - потужна молодіжна сила, яка зародилася наприкінці 19-го століття і заклала основу для боротьби за незалежність України. «Свобода» з «Соколом» разом крокує і разом бореться за спільну справу, - зазначив очільник ВО «Свобода».

«Молодь, вихована у лавах молодіжної організації, стала тією елітою, яка поповнила ряди Українських Січових Стрільців, армії УНР, Української Галицької Армії, УПА», - наголосив у виступі з нагоди річниці заснування ГО «Сокіл» Юрій Поліщук.

Довідково:

11 лютого 1894 року загальні збори у Львові започаткували народження молодіжного пожежно-руханкового спортивного товариства «Сокіл». Очолив його український архітектор, громадський діяч Василь Нагірний.

У 1939 році «Сокіл» був заборонений більшовиками, але Ідею не знищити і не заборонити – і у 2006 році організація відновилася за підтримки правої молоді з правою позицією та ВО «Свобода».

На сьогоднішній день «Сокіл» має осередки у кожному місті України, де активно поширює ідеї патріотизму, націоналізму, всебічного розвитку молоді, проводить вишколи та навчання.

     

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити