image
 |  20 2 Серпня 2020 | 15:44

В Урочищі «Вовчак» на Волині розпочався традиційний фестиваль повстанської пісні, цьогоріч – дистанційно (ОНОВЛЕНО)

У відродженому Волинською «Свободою» урочищі повстанської слави «Вовчак» Турійського району Волині сьогодні, 2 серпня 2020 року, розпочався вже традиційний фестиваль повстанської пісні «Вовчак – Волинська Січ».

Про це повідомляє на своїй сторінці в мережі Фейсбук Урочище «Вовчак».

Традиція проведення фестивалів у цьому історичному місці, де зродилась УПА, і яке вже багато років поспіль відновлюють активісти ВО «Свобода», було започатковане ще три роки тому. Цьогоріч фестиваль повстанської пісні «Вовчак – Волинська Січ» відбувається тут уже вчетверте. У зв'язку з карантинними обмеженнями цьогоріч фестиваль відбувається дистанційно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 77-річчя створення УПА в урочищі Вовчак започаткували фестиваль дитячої повстанської пісні (ФОТО)

У зв'язку з початком цьогорічного фестивалю з вітальним словом до його учасників, слухачів та глядачів звернувся директор Історико-культурного косплексу «Вовчак – Волинська Січ», член ВО «Свобода» Василь Мазурик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фестиваль повстанської пісні «Вовчак-Волинська Січ» відбудеться онлайн (Умови пpоведення)

"Цьогоріч клубні заклади Волині активно взялися за оновлення репертуару повстанських пісень і навіть пандемія коронавірусу не завадила аматорам не зрадити усталеним традиціям. В області проведено повноцінні репетиції вокальних гуртів і солістів, матеріали відзнято на відео і майже пів сотні концертних номерів звучать у рамках дистанційного Фестивалю повстанської пісні «Вовчак – Волинська Січ».

Віримо, що вдалий проект сприятиме посиленню патріотичного виховання підростаючого покоління та молоді, вшануванню полеглих за волю, єдність і свободу України, розвиток аматорської творчості, популяризацію української патріотичної пісні, збагачення репертуару колективів високохудожніми творами, які показують героїчну боротьбу українського народу за свою незалежність.

В мистецькому заході взяли участь кращі аматорські вокальні колективи Волині в репертуарі яких чільне місце відведено героїко-патріотичній тематиці", - пояснюють особливості цьогорічного дистанційного фестивалю у Волинському обласному науково-методичному центрі культури, фахівці якого є фактичними виконавцями фестивального проєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вовчак – місце сили, духу та гарту

Дистанційний фестиваль розпочався дистанційним виконання пісні про урочище Вовчак "Десь там, на півночі Волині" у виконанні у виконанні чоловічого гурту "Кант" Турійського районного Будинку культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто переміг у спортивних змаганнях і турнірах в урочищі Вовчак? (ФОТО)

Згодом на Фейсбук-сторінці урочища Вовчак виклали відео пісні "За Україну, за її волю" у виконанні цього ж чоловічого гурту "Кант" Турійського РБК.

Аналогічно на сайті Урочище «Вовчак» будуть розміщуватися й інші пісні учасників цьогорічного дистанційного Фестивалю повстанської пісні «Вовчак – Волинська Січ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урочище повстанської слави: як проходять карантинні будні на «Вовчаку»? (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити