image
 |  5 21 Листопада 2020 | 13:56

У Луцьку відзначили сьому річницю Революції гідності (ФОТО)

У Луцьку на Меморіалі Слави біля пам'ятника Героям Небесної Сотні відбулися заходи з нагоди сьомої річниці Революції гідності.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Участь у віче взяли представники Луцької "Свободи" та Національного корпусу, лучани. Чиновників від влади на заходах помічено не було.

Отець Роман Мойсей відслужив коротку панахиду та згадав про події Революції гідності. Він наголосив, що суспільна байдужість ніколи не змінювала нації та країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обірвана Революція Гідності

Перед присутніми виступили голова Луцької "Свободи" Микола Федік, депутат Волинської облради Олександр Пирожик, учасник російсько-української війни Сергій Зиза. Основний акцент зводився до того, що зараз маятник історії перебуває у становищі, не найкращому для української державності. Але він обов'язково повернеться в іншу частину.

"Революція гідності назавжди змінила Україну. Так, сьогодні є відкат назад. Проте відбулися зміни на рівні генетичного коду. Ген малоросійства і меншовартості зазнав серйозного удару. І більше ніколи не визначатиме долю нації", - наголосив у виступі Микола Федік.

Потому до пам'ятного монументу поклали квіти та заспівали український славень. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити