image
 |  20 25 Жовтня 2021 | 19:46

У Луцьку виявили і призупинили незаконне будівництво

Проблема незаконного будівництва, добудови чи перепланування приміщень у місті – не нова. Міська влада намагається оперативно реагувати на такі питання, аби захистити інтереси громадян.

Про це повідомляють Волинські новини.

Нещодавно до міськради надійшла заява про незаконну добудову нежитлового приміщення на вулиці Ковельській, 66. Мешканці сусідньої багатоповерхівки стурбовані цим фактом і просили здійснити перевірку, ідеться на сайті Луцької міської ради.

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю відреагував на звернення та призначив позапланову перевірку, яку провели у вересні цього року.

За її результатами встановлено, що замовник будівництва – ТОВ «Реал Естейт Плюс» – самочинно здійснив роботи з надбудови третього поверху та, за зовнішнім виглядом конструкції, можливо, планував і добудову четвертого. Складено акт, протокол про виявлені порушення та винесено припис щодо зупинення будівельних робіт. На замовника накладено штраф у розмірі 85 644 грн за правопорушення у сфері містобудівної діяльності відповідно до вимог чинного законодавства.

Разом з цим, Луцька міська рада підготувала позовну заяву до Господарського суду Волинської області про знесення самочинно збудованого об’єкта й приведення його до попереднього стану, а також заяву про забезпечення позову шляхом заборони внесення відомостей про державну реєстрацію права власності та/або державну реєстрацію змін до державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, раніше міськрада вже проводила перевірки об’єктів незаконного будівництва та тих, де були порушення, а також зверталася до правоохоронних органів через незаконне будівництво на проспекті Відродження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку з'явиться нова церква ПЦУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити