image
 |  13 31 Травня 2023 | 16:46

У Луцьку визначили місця масового відпочинку на водоймах (ФОТО)

Розпорядженням міського голови від 08.05.2023 №134 «Про забезпечення охорони життя людей на воді під час літнього відпочинку» визначено місця масового відпочинку на річці Стир поблизу Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки та на Теремнівській водоймі в період з 01 червня до 31 серпня 2023 року.

Про це інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради, - пише ВолиньUA.

З метою забезпечення комфортних та безпечних умов відпочинку людей на пляжах, міською владою буде організовано роботу рятувальних постів, обстежено підводні частини пляжів і їх очищення від сторонніх предметів, визначено місця для укриття відпочивальників у разі оголошення сигналу повітряної тривоги, відбір проб води з водойм та ґрунту поблизу пляжів, проведення санітарного прибирання берегової смуги протягом усього купального сезону та інше.

Разом з тим, звертаємо увагу на правила, які необхідно дотримуватись перебуваючи на пляжі. Слід пам’ятати:

✅ Плавайте лише у дозволених та перевірених місцях, розраховуйте власні сили, намагайтесь не плавати на одинці. Уникайте крутих, і зарослих густою рослинністю берегів. Не допускайте купання дітей без супроводу дорослих. Перед тим, як стрибати у воду, переконайтесь в безпеці дна і достатній глибині водойми.

✅ Алкоголь і відпочинок на воді – речі не сумісні. Не розпивайте алкогольні напої на пляжі, адже це заборонено законом.

✅ Не залишайте сміття на пляжі, користуйтесь урнами. Не розбивайте скло, щоб уникнути порізів або травм.

✅ Не можна голосно вмикати музику, створювати інший шум.

✅ Пляж – не місце для вигулу собак.

✅ Забороняється палити вогонь, пошкоджувати та знищувати рослинність.

✅ Не можна заважати дикому життю тварин, що залежать від пляжу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З молотком і ножем: у Луцьку жінка та чоловік напали на комунальників

Пам’ятайте, що пляж – це місце, де одночасно може перебувати багато людей, тож ваша поведінка не повинна створювати незручностей та дискомфорт для інших відпочиваючих.

Для забезпечення громадського порядку в місцях масового відпочинку на річці Стир та на Теремнівській водоймі, Луцьким районним управлінням ГУНП у Волинській області та департаментом муніципальної варти Луцької міської ради будуть здійснюватись відповідні патрулювання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити